Derksen zegt vertrouwen in Memphis op: 'Daar geloof ik niet in'

Derksen zegt vertrouwen op: 'Ik zie niet dat hij tegen Oostenrijk wél goed is'

25 juni om 08:12
Laatste update: 25 juni om 08:24

Aan tafel bij Vandaag Inside Oranje heerst geen consensus over het dossier Memphis Depay. Bram van Polen en René van der Gijp zouden de aanvalsleider van Oranje wél opstellen tegen Oostenrijk, terwijl Johan Derksen zijn twijfels heeft over de vedette van het Nederlands elftal. 

"Memphis wel of niet in de spits?", vraagt presentator Wilfred Genee. "Ja, die zou ik gewoon het vertrouwen geven", opent Bram van Polen de discussie. "Dat is in potentie je beste speler. Ik zou hem zeker opstellen, want ik zie ook niet echt andere opties als ik eerlijk ben."

Of Brian Brobbey dan geen optie is? "Nee joh", haakt Van der Gijp in. "Lekker met die Memphis in de spits spelen. Je wil nu geen scheve gezichten in de selectie krijgen. Laten we hopen dat hij er één of twee maakt en er wat beter inkomt."

Derksen ziet overigens wél redenen om Memphis te passeren. "Je zou hem kunnen vervangen. Als je twee keer slecht speelt, kan dat een reden zijn. Ik zie ook niet in dat hij tegen Oostenrijk ineens beter speelt. Daar geloof ik niet in. Die jongen heeft de vorm niet."

Van der Gijp zou Xavi Simons overigens niet nogmaals een kans geven. "Die zou ik een keertje aan de kant laten. Even tot rust komen. Dan zet je onze vriend uit Volendam (Joey Veerman, red.) er weer in. Lekker balletjes geven."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!