Nacho verlaat Real Madrid na 23 jaar

Kind van de club zegt vaarwel en vertrekt bij Real Madrid: 'Altijd een voorbeeld'

25 juni om 12:25
Laatste update: 25 juni om 12:46

Nacho Fernández gaat Real Madrid na twaalf seizoenen verlaten. Dat nieuws maakt de Spaanse club bekend via de officiële kanalen.

Nacho zat sinds zijn tiende in de jeugdopleiding van de Real Madrid en groeide uit tot een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis van de club. De 34-jarige verdediger maakte in 2012 zijn debuut in het eerste elftal en speelde sindsdien 364 wedstrijden voor de club.

Gedurende zijn tijd bij Real Madrid verzamelde Nacho maar liefst 26 prijzen, waaronder zes Champions Leagues, vijf Wereldbekers voor clubs, vier Europese Supercups, vier La Liga-titels, twee Spaanse bekers en vijf Spaanse Supercups. 'Nacho's indrukwekkende erelijst en toewijding hebben hem tot een legende van de club gemaakt’, tekent Real op.

Nacho verlaat de club als aanvoerder met het meeste aantal titels in de geschiedenis van Real Madrid. 'Zijn nalatenschap zal voortleven als een van de grootste legendes van de club. Terwijl Nacho en zijn familie zich opmaken voor een nieuwe fase in hun leven, wenst de hele Real Madrid-familie hen veel geluk en succes’, aldus de Madrilenen. 

Hoewel er nog niet officieel bekend is gemaakt waar Nacho zijn carrière voortzet, melden MARCA en Fabrizio Romano dat de routinier waarschijnlijk naar Saudi-Arabië vertrekt.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!