Sparta tekent Julian Baas en Jafar Bynoe

Sparta verwelkomt twee aanwinsten binnen vier uur: 'Gevoel was vanaf begin goed'

25 juni om 15:03
Laatste update: 25 juni om 15:05

De transfers van Julian Baas en Jafar Bynoe naar Sparta Rotterdam zijn officieel, zo bevestigen de Rotterdammers via hun kanalen. Beide middenvelders komen transfervrij over en spelen volgend jaar op Het Kasteel.

Sparta heeft dinsdag goede zaken gedaan. De club presenteert twee aanwinsten binnen vier uur. De 22-jarige Baas komt transfervrij over van Excelsior en tekent tot 2027 in Rotterdam-West. Bynoe speelde in de jeugd al voor Sparta en keert na een avontuur in de jeugdopleiding van Bologna, terug op het oude nest.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is verheugd op de komst van het duo. 'We hebben Julian langdurig gevolgd en zien in hem een zeer talentvolle speler, een international van Jong Oranje, die zich de afgelopen twee seizoenen heeft laten zien op Eredivisie-niveau. Wij waren al vroeg voornemens om hem aan de selectie toe te voegen, maar hadden hier te maken met veel concurrentie en hij wilde het seizoen afronden voor hij een beslissing nam. Het gevoel was vanaf het begin goed, we hebben altijd het geloof gehouden dat we tot een akkoord konden komen en we kijken ernaar uit Julian op Het Kasteel te verwelkomen', schrijft hij op de clubwebsite.

Ook Bynoe, die voor één jaar met optie tot nog een jaar tekent, kan rekenen op een warm welkom. 'De afgelopen weken zijn we met Jafar in contact geweest over een terugkeer bij Sparta. Veel mensen binnen de club kenden Jafar uiteraard nog goed. Komende weken mag hij laten zien thuis te horen in de A-selectie. Samen met Jafar gaan we er alles aan doen om er zowel voor hem als met het team een mooi seizoen van te maken', besluit Nijkamp.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!