Van Halst teert op voor wissel van Memphis

Van Halst pleit voor nog een wissel bij Oranje: 'Is een goed signaal naar de rest'

25 juni om 16:59

Jan van Halst vindt dat Ronald Koeman een signaal had af moeten geven door Memphis Depay op de bank te zetten. Tegenover Ziggo Sport vertelt de analist, dat hij met een wisselbeurt voor de spits had kunnen laten zien dat het om presteren gaat in Oranje.

"Bij een coach kijk je altijd naar twee zaken. Hoe doet hij het tactisch en hoe wisselt hij tijdens de wedstrijd. Het tweede vind ik alleen veel interessanter en dat is hoe hij reageert op de teamdynamiek", vertelt Van Halst over het optreden van Koeman. "Hoe reageert hij bijvoorbeeld op die haarband van Memphis. Daar heeft hij in eerste instantie goed op gereageerd door te zeggen dat hij niet verrast wil worden."

Van Halst vindt het dan ook niet kunnen dat Memphis wel wil opvallen met zijn hoofdband, maar niet scoort. "Nu wordt het interessant, want Memphis presteert niet. Hij zit zich echter wel een soort van buiten de groep. Hij loopt met die haarband en hij heeft er maling aan. Hij wil op andere manieren opvallen dan doelpunten maken of presteren."

Volgens Van Halst had Koeman er voor de groepsdynamiek voor moeten kiezen om Memphis op de bank te zetten. "Ik zou het een heel goed signaal vinden naar de rest van de selectie. 'Die haarband interesseert me niet, je presteert niet. De volgende klopt op de deur dus die zet ik er nu in.'"

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!

<iframe width="“100%”" height="“152&quot;" frameBorder="“0”"></iframe>