Van der Vaart snapt niets van wisselen Dumfries

Van der Vaart snapt niets van Koeman-wissel bij Oranje: 'Vind ik een rare actie'

25 juni om 17:30

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn het niet eens over de wissel van Denzel Dumfries voor Lutsharel Geertruida. Vooral eerstgenoemde zou er zeker niet voor hebben gekozen om de back van Internazionale te slachtofferen.

"Dat had ik niet verwacht. Zeker niet als koppeltje met Malen", luidt de eerste reactie van Van Hooijdonk bij de NOS over de wisselplaats van Dumfries. "Voorafgaand aan het toernooi had Koeman het altijd over Xavi Simons en Dumfries als koppeltje en Jeremie Frimpong en Geertruida." Afgelopen wedstrijd begon Dumfries als rechtsback en Frimpong als rechtsbuiten.

Van der Vaart is een stuk minder genuanceerd. "Ik ben heel benieuwd hoe Koeman dit uitlegt. Ik vind Dumfries al jaren lang een van de betreren bij ons. Hij staat er altijd, levert altijd en geeft zo veel energie. Dus ik vind het wel een rare actie. Ik hoop dat het te maken heeft met fitheid. Als je van het druk zetten uitgaat, dan wordt er vaak een lange bal gespeeld. Dan heb je met Dumfries ook veel meer."

De analisten zijn het daarin niet echt eens met elkaar. Van Hooijdonk vindt het niet heel apart dat Koeman met Geertruida begint. "Als je het gaat bekijken wedstrijd voor wedstrijd, zoals Koeman doet. Dan is het toch niet zo raar dat je kiest voor Geertruida die aan de bal iets meer heeft. Op andere vlakken is Dumfries weer beter."