Van Hooijdonk reageert op eerste helft Oranje tegen Oostenrijk

Van Hooijdonk ergert zich aan Oranje: 'Het was echt gênant om te zien'

25 juni om 19:05

Pierre van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor de eerste helft van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. De ploeg van Ronald Koemand kwam al snel achter door een eigen doelpunt van Donyell Malen.

"Je weet dat het gaat stormen in de openingsfase", begint Van Hooijdonk zijn analyse bij de NOS. "Iedereen heeft ze ervoor gewaarschuwd. De eerste vijf minuten hebben ze nog geen twee keer de bal naar de goede kleur gespeeld en op alle fronten werden ze voorbijgelopen."

"Het was echt gênant om te zien", vervolgt Van Hooijdonk zijn verhaal. De oud-voetballer heeft geen enkel aanknopingspunt gezien in de eerste helft. "De ene na de andere aanval (van Oostenrijk, red.). Onze gevaarlijkste aanvaller de eerste helft was Malen en hij schiet de bal er zelf in. Dan wordt het moeilijk."

Door een eigen doelpunt van Malen nam Oostenrijk in de zesde minuut van de wedstrijd al de leiding in Berlijn. De aanvaller leek later in de eerste helft op weg naar de gelijkmaker, maar oog-in-oog met de goalie schoof hij de bal naast. 

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!