Van der Vaart pareert kritiek op Memphis

Van der Vaart over Oranje-discussie: 'Echt onzin, altijd opstellen'

25 juni om 17:58
Laatste update: 25 juni om 18:10

Rafael van der Vaart springt op de bres voor Memphis Depay. De 109-voudig international vindt het niet terecht dat er een nationale discussie gaande is over de basisplaats van de Oranje-ster op het EK.

Memphis kon in de groepswedstrijden tegen Polen en Frankrijk niet aan de verwachtingen voldoen, waardoor de roep om Wout Weghorst toeneemt. "Hij heeft heel veel kritiek over zich heen gekregen", reageert Van der Vaart bij de NOS. "Dat is deels terecht, want hij moet meer laten zien. Maar het is ook niet makkelijk voor hem. Tegen Polen vond ik hem aardig spelen, tegen Frankrijk kreeg hij geen fijne ballen aangespeeld."

De oud-speler van Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur zou altijd vasthouden aan Memphis. "Hij speelt een heel ongelukkig toernooi, maar je moet hem altijd op blijven stellen. Want hij kan ook mooie dingen laten zien. Hij speelt slechte wedstrijden, maar creëert wel. De discussie over of hij wel of niet moet spelen, vind ik echt onzin. Hij is een speler die uit het niets zijn beste wedstrijd kan spelen. Ik moest het van mijn vorm hebben, maar hij niet."

Pierre van Hooijdonk is het met Van der Vaart eens. "Memphis heeft in de oefenwedstrijden echt een goede indruk gemaakt. Zijn piek is het hoogste van alle spelers van het hele Nederlands elftal. Je speelt nooit negentig minuten lang in die piek, maar afgelopen wedstrijden is het te karig geweest voor een speler met zijn kwaliteiten."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!