Chelsea neemt Barça-talent Guiu over

'Here we go: Chelsea maakt gebruik van clausule en neemt Barça-talent over'

25 juni om 19:29
Laatste update: 25 juni om 19:32

Chelsea gaat Marc Guiu overnemen van FC Barcelona, zo meldt Fabrizio Romano. De 18-jarige aanvaller gaat waarschijnlijk een langdurig contract tekenen bij de Premier League-club.

In het afgelopen seizoen kreeg Guiu de kans in de hoofdmacht bij Barça onder Xavi. De jongeling speelde zeven officiële duels in dienst van het eerste elftal, waarin hij twee keer trefzeker was. De clubleiding was er nog niet in geslaagd om het contract van Guiu op te waarderen en zodoende staat er nog altijd een afkoopclausule van zes miljoen euro in zijn verbintenis. 

Chelsea heeft inmiddels aan Barça laten weten dat ze van plan zijn om de afkoopclausule in het contract van Guiu te lichten. Er is ook een mondeling overeenkomst bereikt met de entourage van de jonge spits en later deze week zullen de laatste formaliteiten worden afgerond om de overstap definitief te beklinken. 

Volgens Romano ligt het in de lijn der verwachting dat Guiu een langdurig contract gaat tekenen bij Chelsea. De huidige verbintenis van de Spanjaard loopt nog door tot de zomer van 2025 bij Barça.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!