Van der Vaart windt zich op over dramatisch Oranje

Van der Vaart windt zich op over 'dramatisch Oranje': 'Moet een keer wat gif in'

25 juni om 20:09
Laatste update: 25 juni om 20:14

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart hebben geen goed woord over voor de wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk. De analisten konden geen goed punt opnoemen en zien de nederlaag als compleet terecht.

"Je weet niet waar je moet beginnen. Een dik verdiende nederlaag", luidt de eerste conclusie van Van der Vaart. "De tweede helft begin je beter en dan zie je dat Oostenrijk ook maar een normale ploeg is. Jerdy Schouten werd echt een paar keer zo maar voorbij gelopen, je weet niet waar je moet beginnen met analyseren."

Van Hooijdonk ziet Nederland ook als de terechte nummer drie van de ze poule. "Tegen Frankrijk heb je geluk gehad dat je niet verliest. Tegen Polen kom je maar net door en je gaat eraf tegen Oostenrijk. Ook op voetbaltechnisch gedeelte."

Van der Vaart windt zich ondertussen op over Oranje, aangezien hij vindt dat het mentaal ook niet goed zit bij de ploeg. "Ik vond het Nederlands elftal dramatisch vandaag. Zo middelmatig. Maar je ziet dat als je goed speelt dat je ze ook zo te pakken hebt. Het is ook de wil, de absolute wil om te winnen. Die was ook niet eens te zien. Er moet ook wat gif inkomen, want het was een schande vandaag. We hadden het zelfs tegen de hoofdklasse moeilijk gehad."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!