Rangnick en Sabitzer trots na overwinning van Oostenrijk op Nederland

'Als je Nederland verslaat en de groep wint, ben je zo slecht nog niet'

25 juni om 21:58

Bondscoach Ralf Rangnick en aanvoerder Marcel Sabitzer zijn trots op de groepswinst van Oostenrijk op het EK. De Oostenrijkers eindigden door de 2-3 overwinning op het Nederlands elftal bovenaan in een poule met Frankrijk, Nederland en Polen.

"Onze fans zullen euforisch blijven", vertelt Rangnick na afloop bij Servus TV. "Maar onze jongens weten dat ze op de toppen van hun kunnen moeten blijven presteren."

Rangnick is blij met drie dingen na de overwinning op Oranje. "We hebben eindelijk een normale trainingsweek voor de boeg (Oostenrijk speelt over een week weer, red.), we hebben de groep gewonnen en we spelen in Leipzig", aldus de oud-trainer van RB Leipzig, die ook erg blij was met de prestaties van zijn ploeg in balbezit. "Dat heb je nodig tegen Nederland."

"We wilden deze wedstrijd echt winnen, ik had er een slapeloze nacht van", vertelt Rangnick vervolgens. "Zonder de goal van de Italianen tegen de Kroaten, hadden we misschien wel met een andere opstelling gespeeld." Door het late doelpunt van Italië ontloopt Oostenrijk tot de finale landen als Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk. 

Oostenrijk startte zonder belangrijke spelers als Christoph Baumgartner, Kevin Danso en Konrad Laimer. Zij stonden allen op scherp en Rangnick besloot zodoende om hen op de bank te laten beginnen. Volgens Sabitzer zegt het veel dat Oostenrijk ook zonder het drietal sterker was dan Oranje. "We kunnen wisselen en nog steeds ons ding doen. Als je Nederland verslaat en de groep wint, ben je zo slecht nog niet. Onze prioriteit was doorgaan en dat is gelukt. Nu moeten we kalm blijven, onze hoofden leegmaken en blijven aanvallen."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!

>