Feyenoord haalt Devin Haen van De Graafschap

'Feyenoord slaat slag in Keuken Kampioen Divisie en haalt negentienjarige spits op'

25 juni om 22:15
Laatste update: 25 juni om 22:31

Feyenoord gaat zich spoedig versterken met Devin Haen van De Graafschap. Het talent van de Superboeren wordt door de Rotterdammers direct uitgeleend aan FC Dordrecht.

Haen had nog een contract tot de zomer van 2025 en dus moest Feyenoord nog een transfersom betalen. Volgens De Gelderlander ontvangt De Graafschap nog een bedrag van 150.000 euro. De negentienjarige Haen kwam afgelopen seizoen tot 22 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De spits wist daarin drie keer te scoren en gaf in totaal één assist. Haen speelde ook al voor een aantal jeugdelftallen van Nederland.

Technisch directeur Peter Bijvelds heeft waardering voor de manier waarop Feyenoord handelde inzake de transfer van Haen. “Aangezien hij zijn laatste contractjaar inging moet ik zeggen dat Feyenoord wel veel waardering laat blijken uit de aanbieding. Met daarbij ook nog eens een hoog doorverkooppercentage en een bedrag dat bij redelijk tot goed presteren van Devin al snel erg hoog oploopt.”

Haen kende de afgelopen twee seizoenen een stroeve periode bij De Graafschap. Trainer Adrie Poldervaart had geen vertrouwen in hem en hij begon onder Richard Roelofsen pas weer te spelen. Afgelopen seizoen begon Haen als eerste spits, maar toen brak hij al snel zijn middenvoetsbeentje.