Engeland ploetert, maar treft nu mogelijk Oranje

Engeland ploetert, maar is groepswinnaar en treft mogelijk Oranje

25 juni om 22:52

Engeland heeft opnieuw geen potten kunnen breken op het EK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate speelde doelpuntloos gelijk tegen Slovenië. Het was wel genoeg om de eerste plaats in Groep C veilig te stellen, waardoor een clash met Oranje lonkt in de achtste finales.

Engeland is niet sterk begonnen aan het toernooi. The Three Lions hadden alle moeite met Servië en mochten niet klagen over de remise tegen Denemarken. Ook tegen Slovenië was het spel van de Engelsen stroperig. Na twintig minuten dacht Bukayo Saka even de ban te breken, maar aangever Phil Foden stond buitenspel. Verder was het niet veel soeps. Schoten van Harry Kane en Foden, uit een vrije trap, konden doelman Jan Oblak niet verontrusten.

In de tweede helft moest Conor Gallagher plaats maken voor Kobbie Mainoo. Het Manchester United-talent liet een frisse wind waaien op het Engelse middenveld, maar het spel aan de bal bleef moeizaam. Ook invaller Cole Palmer kon niet voor de broodnodige creatieve ingevingen zorgen. Declan Rice zorgde nog voor de meeste opwinding met een schot van afstand. Verder ploeterde Engeland tegen de stugge Slovenen. Pas in blessuretijd was er nog een vlotte combinatie. Alleen miste het schot van Palmer kracht. 

Het spel van Engeland zal reden voor zorg zijn, maar de ploeg van Southgate stelt wel de groepswinst veilig. Daardoor zouden The Three Lions zomaar de tegenstander van Oranje kunnen worden in de achtste finales. Ook Slovenië gaat verder en dat zorgde voor dolle vreugde na het laatste fluitsignaal.