Driessen fileert Veerman na vroege wissel

Driessen fileert Veerman: 'Ik denk dat dit einde interlandcarrière voor hem is'

25 juni om 23:17

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor het optreden van Joey Veerman tegen Oostenrijk. De middenvelder werd na ruim een halfuur naar de kant gehaald door bondscoach Ronald Koeman. 

"Een dramatische beurt voor Joey Veerman. Dit kan écht niet op dit niveau", begint Driessen in een video-item van De Telegraaf. Hij verwacht dat Veerman niet snel zal terugkeren in de basiself onder Koeman. "Sowieso niet dit toernooi en ik denk dat dit einde interlandcarrière voor Joey Veerman is."

Driessen verwacht dat Koeman keihard zal optreden na de prestatie van Veerman. "Normaal gesproken zit Koeman er tot medio 2026, dan hebben we het WK in Canada, Mexico en Amerika, en daar zal Veerman niet bij zijn", blikt de journalist vooruit. "Het Oranje-shirt is voor hem veel te zwaar gebleken."

Veerman maakte een slechte beurt tijdens de openingsfase tegen Oostenrijk. Na iets meer dan een halfuur besloot Koeman om de middenvelder gewisseld en Xavi Simons werd binnen de lijn gebracht als zijn vervanger. Uiteindelijk ging het Nederlands elftal met 2-3 onderuit tegen de Oostenrijkers.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!