Derksen heeft geen goed woord over voor Van Dijk

Derksen briest over Oranje-routinier: 'Volledig overbodig, hij hangt Beckenbauer uit'

25 juni om 23:12

Johan Derksen heeft met stijgende verbazing gekeken naar het spel van Virgil van Dijk tegen Oostenrijk. De analist zag dat de verdediger bijna niet aan het spel deelnam en dat vindt hij erg kwalijk.

"Ik ben al niet zo’n fan van Van Dijk. Bij zo’n wedstrijd mag er niemand verzaken, maar daar doet Van Dijk niet aan mee", begint Derksen aan zijn relaas over de aanvoerder bij Vandaag Inside Oranje. "Hij loopt de hele wedstrijd Franz Beckenbauer uit te hangen. Hij leunt achterover in de defensie. Een pass neemt hij dan mooi sierlijk aan en hij geeft wat aanwijzingen, maar ik zie hem nooit in de duels gaan."

Derksen vindt dat Van Dijk zijn defensie veel te weinig mee op sleeptouw neemt en dat hij zich te weinig laat zien. "Het is tien tegen tien he, dan moet hij ook meedoen. Van Dijk is daar volledig overbodig. Hij heeft zichzelf een hele chique functie gegeven, waardoor de rest van het elftal in de problemen komt." Oranje verloor dinsdag met 2-3 van Oostenrijk en is daardoor derde in de poule.