Van Basten opnieuw kritisch op Van Dijk

Van Basten kritisch: 'Hij is de grote leider en moet dat beter organiseren'

25 juni om 23:35

Marco van Basten heeft zich kritisch uitgelaten over Oranje-captain Virgil van Dijk. De oud-voetballer vindt dat de verdediger meer leiding moet geven aan zijn elftal.

Vanm"Ik vind dat het van achteruit heel belangrijk is om mensen uit te spelen in plaats van de bal af te spelen", begint Van Basten zijn analyse over Nederland - Oostenrijk (2-3) bij Studio Fussball. "Anders kom je op het middenveld onder druk te staan en dan kom je voorin niet vrij te staan."

Van Basten vindt dat Van Dijk hierin een hele belangrijke rol heeft als aanvoerder van Oranje. "Hij moet leidinggeven en hij is degene die we uiteindelijk aanspreken. Hij moet de boel organiseren en hij is verantwoordelijk", aldus de analist. "Hij is de grote leider van het team en dan moet je dit soort dingen beter organiseren."

In het verleden is Van Basten al vaker kritisch geweest op Van Dijk. "Helaas heeft de kritiek niet geleid tot verbetering, want het zijn eigenlijk dezelfde punten die niet goed gaan", vertelt de analist. "Wat dat betreft, is het een beetje teleurstellend. Ik vind het vervelend dat ik het weer moet zeggen, maar ik kan ook mijn mond houden..."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!