'Veerman is misschien wel klaar in Oranje'

'Veerman is misschien wel klaar in Oranje en denk niet dat hij transfer maakt'

26 juni om 06:28
Laatste update: 26 juni om 07:03

Joey Veerman moet vrezen voor zijn interlandcarrière, zo denkt Kees Luijckx. De spelmaker van PSV stelde zwaar teleur tijdens de 2-3 nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk op het EK. Na zijn wissel na een halfuur oogde hij aangeslagen.

Kees Kwakman leeft mee met Veerman. "Als dit een keer in de competitie gebeurt, dan heb je drie dagen later weer een wedstrijd en de dag erna is iedereen het vergeten. Nu valt het hele land over je heen", stelt de Volendammer bij Voetbalpraat. "Het is ook nog eens een podium waar je jezelf wil laten zien en verkopen, hij zit natuurlijk met een transfer in zijn achterhoofd. Dan heb je de slechtste dag uit je carrière..."

Luijckx denkt dat de gevolgen voor Veerman groot zijn. "In de praktijk is Veerman nu klaar op dit EK. Ik denk zelfs als international dat hij het heel moeilijk gaat krijgen. Hij had het al moeilijk in de hiërarchie, dat wordt nu nog zoveel moeilijker." De oud-prof ziet ook dat de spelmaker zich een slechte dienst bewees met het oog op een transfer. "Ik denk dat hij geen transfer gaat maken. Ook op basis van Polen."

Luijckx vraagt zich af of we Veerman nog in Oranje gaan zien. "Je krijgt niet zo heel veel kansen als international. De volgende staat alweer klaar, tenzij je Virgil van Dijk of Frenkie de Jong bent. Na Polen zei hij: dit gebeurt me anders nooit. Maar dit was nóg slechter. Dan moet je van heel ver komen om dit nog te repareren. En op zijn leeftijd, want hij is ook al iets ouder. Het is gewoon bikkelhard. Het wordt voor hem heel lastig en op dit EK helemaal. Dat is bijna ondoenlijk. Ik zou het een heel grote held vinden als hij dit nog kan draaien. Ik zie het niet gebeuren."

Kenneth Perez ziet ook dat Veerman een heel slechte EK-week beleeft. "Het is jammerlijk, want iedereen had gehoopt dat hij de oplossing was voor Frenkie de Jong. Hij moest naar weet ik wat voor clubs. Het verwachtingspatroon was hoog. Dan valt dit vies tegen. Hij schaamt zich kapot, denk ik."