Weghorst stipt aan wat hij miste bij Oranje

Weghorst stipt aan wat hij miste bij Oranje: 'Een slechte dag, onherkenbaar'

26 juni om 07:01

Wout Weghorst ziet veel verbeterpunten voor het Nederlands elftal. De nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) viel de selectie van Oranje zwaar. Desondanks is de ploeg van bondscoach Ronald Koeman 'gewoon' door naar de achtste finales van het EK. Volgens Weghorst moet er veel beter om kans te maken.

"Dit was een slechte dag. In de eerste helft waren we onherkenbaar. We wisten wat ons te wachten stond. Ik denk dat de nadruk moet liggen op wat we zelf niet goed hebben gedaan", vertelt Weghorst na afloop aan De Telegraaf.

Wat Oranje dan precies niet goed heeft gedaan? "Vanuit mijn perspectief moeten we ook verbeteren in de energie, de intensiteit, de duels. We hebben een elftal waarin heel veel kwaliteit zit, maar uiteindelijk is dat wel iets waarin we ons moeten gaan verbeteren. Ook defensief moet het beter en dan bedoel ik niet de defensie, maar ons defensieve spel als team moeten we gaan verbeteren, want dat was ditmaal niet goed genoeg", aldus Weghorst, die zelf twintig minuten voor tijd mocht invallen.

Nog geen drie minuten later verzorgde hij gelijk de assist op de 2-2 van Memphis Depay. "Dat was een goede goal. Op dat moment kwamen we beter in de wedstrijd. We hadden wat meer controle. In die fase hadden we een wat beter gevoel en dan wil je doordrukken. Je wil winnen om eerste te worden. Je gaat vol voor de 3-2, maar als je druk geeft moet je wel zorgen dat je het veld compact houdt. Dat hebben we niet goed gedaan", stelt de spits.

Ondanks de pijnlijke nederlaag, die in Nederland hard binnen is gekomen, gelooft Weghorst dat er nog veel is om voor te spelen. "We moeten ook weer niet te negatief zijn. Mijn gevoel is niet zo veranderd. Natuurlijk is dit even een tikkie en heb je liever een positief resultaat om het gevoel vast te houden. Maar ik zeg altijd: wat je niet doodmaakt, maakt je sterker. Er is niks aan de hand. Het toernooi gaat nu pas echt beginnen. Of je nou eerste of derde bent geworden."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!