Van Basten prijst Cole Palmer: 'Kende ik niet'

Van Basten geniet van Engelse uitblinker: 'Die kende ik niet'

26 juni om 07:52

Mocht het Nederlands elftal het in de achtste finales van het EK moeten opnemen tegen Engeland, dan moet het op zijn hoede zijn voor Cole Palmer. Marco van Basten was positief verrast door de Chelsea-uitblinker, van wie hij tot dinsdag niet had gehoord.

Net als Oranje kunnen The Three Lions nog geen potten breken. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate ploeterde zich naar een doelpuntloos gelijkspel tegen Slovenië. Daardoor werd Engeland wel groepswinnaar en wacht in de volgende ronde mogelijk een clash met Nederland. "Lichtpuntjes? Nou, je had wel die jonge jongen", reageert Van Basten bij de NOS, verwijzend naar Palmer.

De 22-jarige aanvallende middenvelder van Chelsea scoorde afgelopen seizoen liefst 22 keer in de Premier League, waardoor hij achter Erling Haaland als tweede eindigde op de topscorerslijst. Daarnaast gaf hij nog eens elf assists. "Die kende ik niet", stelt San Marco desondanks. "Linkspoot. Dan heb je nog wel zoiets van: die speelt nog een beetje zoals we eigenlijk willen zien."

"Hij doet nog leuke dingen, valt aan en passeert iemand", gaat Van Basten verder over Palmer. "Hij is dan nog iemand waarvan je denkt: oké. Foden is natuurlijk ook zo’n type, en Bellingham. Die jongens moeten veel meer mensen uit kunnen spelen, maar het gaat allemaal zo langzaam in die ploeg. Deze wedstrijd is in ieder geval geen reclame voor het voetbal geweest. Maar deze jongen is wel de beste van het veld."

Ook Theo Janssen verbaast zich over het spel van Engeland. "Er is natuurlijk al veel kritiek op de bondscoach geweest. Als je kijkt naar het voetbal dat ze spelen, met de spelers en kwaliteiten die ze hebben... Keer op keer laten ze het niet zien. De voetballiefhebbers en de kenners in Engeland zijn echt vernietigend op dit moment. En terecht."

Engeland is één van de mogelijke tegenstanders van Nederland in de achtste finales.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!