Feyenoord raakt Hendriks officieel kwijt aan Stuttgart

Feyenoord raakt verdediger officieel kwijt aan Stuttgart: 'Ik kan niet wachten'

26 juni om 10:45

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met VfB Stuttgart over de transfer van Ramon Hendriks, zo maken de Rotterdammers woensdag bekend. De 22-jarige verdediger werd afgelopen seizoen verhuurd aan Vitesse en gaat nu een enigzins verrassende stap maken naar de nummer twee van de Bundesliga.

Dat Stuttgart interesse had in Hendriks kwam een aantal dagen geleden al naar buiten. Woensdag tekent de verdediger ook daadwerkelijk bij de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen. Het gaat om een meerjarige verbintenis.

"Zes jaar geleden kwam ik als jongen de club binnen, en nu neem ik als volwassen voetballer afscheid van Feyenoord", zegt Hendriks op de website van de Rotterdammers. "Ik ben er trots op dat ik in De Kuip heb mogen spelen. Mijn officiële debuut, het Conference League-avontuur dat ik van het prille begin bij FC Drita tot en met Tirana heb meegemaakt: stuk voor stuk prachtige momenten in mijn carrière."

"Nu is het echter tijd voor iets nieuws", gaat de verdediger verder. "In een grote buitenlandse competitie bij een club die in de Champions League actief gaat zijn komend seizoen. Ik kan niet wachten om daar te beginnen, maar niet voordat ik Feyenoord en alle supporters bedank voor de mooie jaren in Rotterdam. Ik zal de club altijd blijven volgen."

Hendriks kwam tot elf duels voor de hoofdmacht van Feyenoord. De Rotterdammers verhuurden hem meerdere keren in Nederland. Eerder aan NAC Breda en FC Utrecht en afgelopen seizoen aan Vitesse. De vicekampioen van Duitsland betaalt naar verluidt zo'n zeven ton aan de nummer twee van Nederland.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!