Reijntjes heeft vertrouwen in goede afloop voor Vitesse

Reijntjes: 'We hebben de salarissen nog betaald, maar er is bijna geen geld meer'

26 juni om 12:19
Laatste update: 26 juni om 12:21

Interim-directeur Edwin Reijntjes heeft nog vertrouwen in een goede afloop voor Vitesse. Naast de ingenomen proflicentie dreigt een faillissement voor de Arnhemmers, want de club kan binnen twee weken alle rekeningen niet meer betalen.

"Dat is heel zorgelijk", vertelt Reijntjes aan de NOS. "We hebben de salarissen nog betaald, maar we hebben ook betalingsverplichtingen aan andere partijen, zoals de belastingdienst. De situatie is nu heel zorgelijk, er is bijna geen geld meer. We hebben op korte termijn een kapitaalinjectie nodig."

Om de proflicentie terug te krijgen moet Vitesse meerdere problemen oplossen. "Voor de licentiecommissie was het heel belangrijk dat Parry uit het hele verhaal is", vertelt Reijntjes. Er is een akkoord gesloten met Parry over de schuld die de Arnhemse club bij hem had. "Nu moeten we met Franke (de mogelijke nieuwe investeerder van Vitesse, red.) stappen gaan zetten richting de toekomst van Vitesse."

Naast de banden met Parry moet Vitesse ook nog een bankrekening zien te regelen en moest de relatie met ING worden hersteld. Daarnaast moet een accountant een jaarrekening aftekenen, maar die partijen willen de club helpen, zodra er een investeerder is bij Vitesse. Als de Arnhemmers deze problemen weten op te lossen, is er een kans dat de club de proflicentie terugkrijgt. "Wij denken dat we het nog op tijd kunnen rechttrekken en dat we de beroepscommissie kunnen overtuigen", aldus Reijntjes.

Bij Reijntjes is er nog hoop op een positieve afloop voor Vitesse, ondanks de huidige zorgen. "De gesprekken met Franke zijn positief en dat zorgt voor hoop. Maar ik geloof het pas als het geld op de bankrekening staat, dan kunnen we verder."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!