Willem Weijs nieuwe trainer van Ajax 019

'Terugkeer in Amsterdam: Ajax O19 trekt oude bekende aan als nieuwe trainer'

26 juni om 12:47
Laatste update: 26 juni om 20:50

Willem Weijs wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van Ajax Onder-19. Dat meldt Voetbal International woensdagmiddag. De 37-jarige oefenmeester was in het verleden ook al werkzaam bij de club uit Amsterdam. 

Weijs stond afgelopen seizoen aan het roer bij FC Eindhoven, waarmee hij veertiende werd in de Keuken Kampioen Divisie. Na één jaar hield hij het voor gezien bij de Brabantse club. 

Onlangs is hij door Ajax gepolst voor de vacante positie van trainer bij de O19-ploeg. Naar die functie heeft Weijs wel oren, zo is te lezen. De onderhandelingen tussen Ajax en de trainer zijn op dit moment in een 'vergevorderd stadium'. 

Mocht Weijs daadwerkelijk bij Ajax komen te werken, dan keert hij terug op vertrouwde bodem. Tussen 2013 en 2017 was hij ook al jeugdtrainer in Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies bij NAC Breda, Willem ll, Anderlecht, Lommel SK en dus Eindhoven. Bij Ajax wordt Weijs de opvolger van Frank Peereboom. Hij was afgelopen seizoen trainer van de O19, maar is komend seizoen eindverantwoordelijke voor Jong Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!