Strand Larsen kan naar top van Serie A voor 20 miljoen

'Bologna wil ex-Groningen-spits als opvolger Zirkzee: bod van 20 miljoen mogelijk'

26 juni om 16:35
Laatste update: 26 juni om 16:38

Bologna wil Jorgen Strand Larsen als opvolger van Joshua Zirkzee. De oud-spits van Groningen moet voor meer dan twintig miljoen euro naar Italië komen, maar de club heeft concurrentie uit de eigen Serie A.

Strand Larsen speelde van 2020 tot 2022 voor FC Groningen. In totaal speelde de 24-jarige Noor 71 wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Daarin scoorde hij 27 keer, waarna hij voor 12,4 miljoen de overstap naar Celta de Vigo maakte. In Spanje moest hij in zijn eerste seizoen nog wennen en maakte hij zes goals en gaf hij zeven assists. Afgelopen seizoen was Strand Larsen echt los met dertien treffers namens de Spaanse club.

Volgens verschillende Italiaanse media is Strand Larsen daardoor in beeld gekomen bij Bologna, Napoli en AS Roma. Alledrie de clubs zouden bereid zijn om meer dan twintig miljoen euro te betalen voor de Noor. Bij Bologna geldt Strand Larsen als de mogelijke vervanger van Zirkzee. Hij staat na een topseizoen bij de club in de belangstelling van grote ploegen als Manchester United en AC Milan.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!