Huijsen staat in belangstelling van PSG

'Huijsen kan transfer maken: topteam meldt zich bij Juve voor geboren Nederlander'

26 juni om 19:00
Laatste update: 26 juni om 19:04

Paris Saint-Germain heeft interesse in Dean Huijsen, aldus het doorgaans goed ingevoerde L'Équipe. De Franse topclub is erg gecharmeerd van de in Nederland geboren verdediger, die nog tot medio 2028 onder contract staat bij Juventus. 

PSG staat aan de vooravond van het post Mbappé-tijdperk. De negentienjarige Huijsen moet een van de nieuwe gezichten worden om het nieuwe PSG kleur te geven. De Parijzenaren zijn onder de indruk geraakt van zijn periode bij AS Roma, dat hem de tweede helft van het afgelopen seizoen huurde van Juventus. 

Daar zag PSG de Nederlander, die sinds begin dit jaar over de Spaanse nationaliteit beschikt, zich ontwikkelen tot een zeer complete centrale verdediger. Zowel zijn leeftijd, zijn profiel, zijn spel aan de bal als zijn lengte (1.97 meter) wordt zeer aantrekkelijk bevonden door PSG. 

Huijsen is overigens niet de absolute topkandidaat om de achterhoede van PSG te versterken. De club wil het liefst in zee gaan met Lille-verdediger Leny Yoro. Huijsen geldt als een iets goedkoper alternatief. Hij moet ongeveer twintig miljoen euro kosten. 

Mocht hij daadwerkelijk de overstap maken naar de Franse hoofdstad, dan komt hij mogelijk samen te spelen met Lutsharel Geertruida. Eerder werd bekend dat PSG ook interesse in de Feyenoorder heeft.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!