UEFA grijpt in na laserpennen op gezicht van De Bruyne

De Bruyne langdurig lastiggevallen tijdens Oekraïne - België, UEFA grijpt in

26 juni om 19:32
Laatste update: 26 juni om 19:34

Kevin De Bruyne is tijdens de eerste helft van Oekraïne - België meermaals lastiggevallen met een laserpen. Dat gebeurde (logischerwijs) vooral toen de 33-jarige middenvelder van Manchester City moest aanleggen bij standaardsituaties. 

Zo nam De Bruyne na veertien minuten spelen een corner voor België, alvorens iemand met een laserpen in het gezicht scheen van de aanvoerder. Aanvankelijk leek hij er niet zoveel last van te hebben, maar ruim een kwartier later kaartte hij het probleem alsnog aan. 

De Bruyne wees meteen naar de mogelijke dader, waarmee hij scheidsrechter Antony Taylor probeerde te attenderen op de voor hem vervelende situatie. Ook daarna bleef De Bruyne het mikpunt van toeschouwers met een laserpen. 

Uiteindelijk greep de UEFA in. Pas drie minuten voor het rustsignaal werd er in het stadion Stuttgart omgeroepen de laserpennen achterwegen te laten. Het doet denken aan oktober van vorig jaar, toen Ajax op bezoek ging bij AEK Athene. Destijds werd Steven Bergwijn lastiggevallen met laserpennen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!