De Bruyne erkent behouden spel van België

De Bruyne erkent behouden spel België en countert verslaggever: 'So be it'

26 juni om 20:22
Laatste update: 26 juni om 20:46

België heeft woensdagavond zeer behouden gespeeld. Dat erkent aanvoerder Kevin De Bruyne kort na afloop van het 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne, dat nu uitgeschakeld is. 

"Het eerst halfuur was goed, daarna lukte de pressing een paar keer niet. Toen heeft de trainer wat omgezet. In de eerste helft hebben we kansen gehad, maar niet gescoord', analyseert De Bruyne voor de camera van VRT. 

Daarna werd de middenvelder van Manchester City de prangende vraag gesteld door de verslaggever: hinkte België op twee gedachten? Bij winst werd Frankrijk een affiche met Frankrijk vermeden, maar een verlies had einde EK betekend. "We hadden er vol voor kunnen gaan, maar dan hadden we er met een tegengoal uitgelegen. We hadden liever gewonnen, maar so be it."

"Laat me je dit vragen: wat als we vol op de aanval waren gegaan en een goal tegen hadden gekregen, wat hadden jullie (de media) dan gedaan?", aldus de ietwat geïrriteerde De Bruyne, die zich met zijn teamgenoten nu kan voorbereiden op het treffen met Frankrijk. Die wedstrijd wordt komende maandag gespeeld in Düsseldorf. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!