Van Hooijdonk wil Memphis op tien zien

Van Hooijdonk wil Memphis op nieuwe positie: 'Dan heb je drie raketten voorin'

26 juni om 23:40
Laatste update: 26 juni om 23:43

Pierre van Hooijdonk hoopt dat Memphis Depay tegen Roemenië als de meest aanvallende middenvelder begint. De analist noemt zijn opstelling voor de achtste finale en zet daarbij de huidige spits van Oranje op nummer 10.

In de defensie zou Van Hooijdonk Denzel Dumfries alleen terugzetten. Qua middenveld zou de analist gaan voor Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten en dus Memphis. Voorin spelen in zijn elf dan Cody Gakpo, Donyell Malen en Jeremie Frimpong. "Dan heb je drie raketten in de aanval en een creatieve jongen in Memphis als aanvallende middenvelder."

Volgens Van Hooijdonk zal Memphis nooit renderen als diepste spits, omdat zijn spel daar simpelweg niet naar is. "Hij rendeert wel echt het beste als hij op tien speelt met een andere spits om zich heen. Dan komt hij echt in zijn kracht. Hij is van de korte tikjes en ruikt waar die balletjes kunnen komen. Hij heeft een afleider nodig. Wie dat is kunnen we discussiëren, maar het maakt Memphis beter. Wij hebben behoefte aan een spits die altijd in die zestien is."

Van Hooijdonk zag Memphis gelukkig wel iets beter spelen in de wedstrijd tegen Oostenrijk dinsdag. "Bij Memphis zat er wel wat verbetering in. Dat was in principe niet moeilijk, want tegen Frankrijk zakte hij door de ondergrens, maar nu was hij als aanspeelpunt echt wel een klein beetje bruikbaar voor het elftal."

Favoriete opstelling van Van Hooijdonk: Verbruggen; Aké, Van Dijk, De Vrij, Dumfries; Reijnders, Schouten, Memphis; Gakpo, Malen, Frimpong.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!