Advocaat over Koeman en Nederlands elftal

'Koeman kennende denk ik dat hij het elftal op één of twee plekken wijzigt'

27 juni om 06:46

Ronald Koeman doet er niet goed aan om veel wijzigingen door te voeren in de achtste finale tegen Roemenië, stelt Dick Advocaat. De 76-jarige bondscoach van Curaçao benadrukt dat dit EK alles nog mogelijk is voor Oranje.

Het Nederlands elftal maakte afgelopen dinsdag tegen Oostenrijk (2-3) geen goede beurt. "Ronald zal de spelers hebben gezegd dat het zo niet kan doorgaan. Daarnaast zal hij vertrouwen in die gasten hebben uitgesproken", zegt Advocaat, die vermoedt dat er harde woorden zijn gevallen in het spelershotel, tegen De Telegraaf. "Hem kennende denk ik dat hij het elftal op één of twee plekken zal wijzigen en revanche eist. Eerherstel is vaak de beste motivatie."

Advocaat benadrukt dat het te vroeg is om het Nederlands elftal af te schrijven. "Elke wedstrijd worden het Nederlands elftal en de bondscoach zeer kritisch beoordeeld door de media. Maar als we vier wedstrijden winnen, zijn we Europees kampioen. Zo is het wel. Uiteindelijk kun je dan pas beoordelen of het een slecht of goed toernooi is geweest."

Oranje speelt komende dinsdag tegen Roemenië. De aftrap van dat duel is om 18.00 uur in München. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!