Vertonghen en Bakayoko over fluitconcert België

Vertonghen en Bakayoko onthutst bij België: 'Ik ga nu niets doms zeggen'

27 juni om 07:09

Jan Vertonghen en Johan Bakayoko zijn, ondanks het bereiken van de achtste finales, aangeslagen bij België. De Rode Duivels werden na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen Oekraïne uitgefloten door de eigen aanhang.

België is achter Roemenië als tweede geëindigd in Groep E en neemt het bij de laatste zestien op tegen Frankrijk. Toen de spelers de meegereisde fans wilden bedanken, werden ze getrakteerd op een striemend fluitconcert. "Ik was in die zin verrast, omdat ik persoonlijk echt blij was met de kwalificatie. Ook vanwege de eerste wedstrijd die we verloren van Slowakije. En als Oekraïne aan het eind nog zou scoren, lagen we er gewoon uit", laat Vertonghen optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Ik was dus blij en had eigenlijk wel zin om de kwalificatie met de fans te vieren", gaat de ex-Ajacied verder. "Dat is niet vanzelfsprekend, hebben we op WK gemerkt. Dat moeten we absoluut niet vergeten." Vertonghen krijgt bijval van PSV-aanvaller Bakayoko. "Als we aan het eind beslissen om niet door te pushen heeft dat redenen. En dat is dat we door willen naar de volgende ronde, ook om hen nog weer een wedstrijd te kunnen laten kijken. Ze moeten begrijpen dat het niet gemakkelijk is om je te kwalificeren voor de volgende ronde op een EK."

De opluchting maakte in de Belgische kleedkamer plaats voor een shock. "Jongens waren aangedaan door dat moment. Het was een aparte sfeer moet ik zeggen", aldus Vertonghen, die niet wil zeggen of de supporters 'te hard' zijn. "Ik ga nu niks doms zeggen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!