Rijsbergen over kansen Oranje op EK

Roep om Blind in Oranje: 'Misschien dat hij daarin iets kan betekenen'

27 juni om 08:08

Wim Rijsbergen heeft nog altijd veel vertrouwen in het Nederlands elftal. De oud-verdediger, die met Oranje op het WK 1978 stond, benadrukt dat bondscoach Ronald Koeman er na de nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) voor moet zorgen dat zijn ploeg een eenheid blijft.

Het toernooi in 1978 heeft veel weg van het huidige EK. Ook toen verloor Oranje de laatste groepswedstrijd, waarin Schotland destijds met 3-2 te sterk was. Uiteindelijk haalde Nederland de finale. "Zo onvoorspelbaar kan toernooivoetbal zijn en dat kan ook nu gebeuren", wordt Rijsbergen geciteerd door De Telegraaf. "Ik denk wel dat Koeman iets moet veranderen op het middenveld. Daar stond het niet goed. Misschien dat Daley Blind daarin iets kan betekenen. Dat is een tactisch intelligente en balvaste speler."

"Het is wel belangrijk voor Koeman en de spelers om de eenheid te bewaren en te voorkomen dat iedereen naar elkaar gaat zitten wijzen", gaat Rijsbergen verder. "Je moet dit als een groep verwerken en er als groep lering uit trekken." De 28-voudig international denkt dat dit Oranje het tij kan keren. "Dit moet revanchegevoelens oproepen. We kunnen zoveel beter dan we hebben laten zien. Ik verwacht de komende wedstrijd wel iets van dit Oranje."

Met Arie Haan en Willem van Hanegem staat Rijsbergen deze week in het theater om te vertellen over het WK 1974, waarin ook de finale bereikt werd. "Misschien dat over dertig jaar Xavi Simons en Memphis Depay in een theater staan te vertellen over dat EK waarin het in de groepsfase niet liep, maar dat toch nog een heel mooi toernooi is geworden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!