Driessen over oefenduel Oranje en Weghorst

'Agressieve' Weghorst wekt frustratie: 'Heeft er nog eentje omver gebeukt'

27 juni om 08:23
Laatste update: 27 juni om 08:56

Wout Weghorst heeft zich niet geliefd gemaakt bij de spelers van TSV Havelse. De reserves van het Nederlands elftal oefenden woensdag tegen de Duitse vierdeklasser (6-1) en de spits zou een agressieve indruk hebben gemaakt.

Dinsdag tegen Oostenrijk verzorgde Weghorst, die al de winnende goal maakte tegen Polen, de assist op Memphis Depay. Een dag later stond hij in Wolfsburg tegenover Havelse. Weghorst was, net als Micky van de Ven, tweemaal trefzeker. "Weghorst had er nog eentje omver gebeukt", vertelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, in een item van de ochtendkrant.

"Dat vonden ze (Havelse, red.) niet zo heel leuk", gaat Driessen verder "Dat vonden ze wel heel agressief. Ze mochten zelf niet zo agressief spelen tegen Oranje, maar Weghorst deed dat dus wel." Brian Brobbey en Jeremie Frimpong namen de andere Oranje-goals voor hun rekening. "Het werd alleen een pijnlijke middag voor Matthijs de Ligt, want die werd voorbij gespeeld door een speler uit de vierde divisie en die scoorde voor de amateurs."

Het Nederlands elftal is donderdag een dag vrij. Daarna wordt er toegewerkt naar de achtste finale tegen Roemenië, die dinsdag in München wordt gespeeld.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!