Haller geniet interesse van Juarez

'Haller kan Dortmund verlaten en lucratieve deal buiten Europa tekenen'

27 juni om 12:29
Laatste update: 27 juni om 12:30

Sébastien Haller kan Borussia Dortmund deze zomer gaan verlaten. De dertigjarige spits geniet concrete interesse uit Mexico, waar hij aan de slag kan bij FC Juarez.

Dortmund kampt met een spitsenoverschot. Serhou Guirassy is hard op weg om over te komen van VfB Stuttgart, terwijl Die Schwarzgelben Niclas Füllkrug, Youssoufa Moukoko en dus Haller onder contract hebben staan. Laatstgenoemde trekt de deur in Dortmund mogelijk achter zich dicht. Volgens BILD heeft de voormalig spits van Ajax een aanbieding van Juarez op zak.

In Mexico kan Haller een 'megasalaris' opstrijken. Juarez eindigde vorig jaar als twaalfde in de Mexicaanse competitie. Haller ligt nog tot medio 2026 vast bij Dortmund, wat betekent dat Juarez over de brug moet komen met een transfersom. De marktwaarde van de aanvaller wordt getaxeerd op tien miljoen euro.

Haller maakte in de zomer van 2022 de overstap van Ajax naar Dortmund. Zijn periode in Duitsland startte met een persoonlijk drama, toen er teelbalkanker werd geconstateerd. Haller knokte zich terug en speelde tot dusver 41 officiële wedstrijden voor de Duitse club. Daarin scoorde hij twaalf keer.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!