Kuyt over kansen Oranje tegen Roemenië

'Oranje kan na Oostenrijk geen betere tegenstander treffen dan Roemenië'

27 juni om 12:48

Het Nederlands elftal kan zich geen betere tegenstander wensen in de achtste finales dan Roemenië. Althans, dat stelt Dirk Kuyt, die weet dat één goede wedstrijd het geloof weer helemaal terug kan brengen.

Oranje eindigde in Groep D als nummer drie, waardoor een ontmoeting met Roemenië wacht. "Het is natuurlijk niet de titelfavoriet voor dit Europees kampioenschap, maar wel een hele gevaarlijke tegenstander", zegt Kuyt tegen ESPN. "Ik denk na de wedstrijd tegen Oostenrijk dat Nederland geen betere tegenstander kan treffen, omdat de waarheid bij Oranje zelf ligt en dat ze als team een betere prestatie moeten leveren dan dat ze afgelopen wedstrijd hebben gedaan."

"Het is niet onmogelijk om van Roemenië te winnen en zo weer in het toernooi te groeien. Ik wens dat de jongens deze kans aangrijpen en zo het toernooi nog succesvol maken", aldus Kuyt. Lang leek het erop dat Oranje het zou moeten opnemen tegen Engeland. "Engeland maakt op mij ook niet de indruk waarvan ik denk: dat gaat heel lastig worden." Een andere optie was Spanje geweest. "Als Nederland tegen Spanje had gemoeten, dan was dat wel heel lastig geworden. Dat is één van de topfavorieten. Nu tegen Roemenië heb je gewoon een goede kans om te winnen."

Het Nederlands elftal treedt komende dinsdag in München aan tegen Roemenië. De aftrap is om 18.00 uur.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!