Ooijer spreekt Veerman na duel met Oostenrijk

'Ik heb Veerman een appje gestuurd, het kwam wel eventjes aan bij hem'

27 juni om 13:40
Laatste update: 27 juni om 13:45

André Ooijer heeft na het echec van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) contact gehad met Joey Veerman. De middenvelder werd door bondscoach Ronald Koeman na een halfuur spelen naar de kant gehaald.

Veerman nam zichtbaar aangeslagen plaats op de bank. Ooijer werkte samen met de middenvelder bij PSV en stuurde hem een bericht om hem een hart onder de riem te steken, zo vertelt hij op Radio 538. "Ik heb Joey wel even een appje gestuurd: hou je taai en kom op." De voormalig verdediger kreeg een reactie van de Oranje-international. "Dat het wel eventjes aankomt en dat hij gewoon door moet."

"Je kan gaan lopen huilen in een hoekje, maar daar win je ook niks mee", stelt Ooijer. "Dus het is gewoon weer trainen, opstaan en weer doorgaan." Ooijer vond het zelf niet nodig dat bondscoach Ronald Koeman al na 34 minuten ingreep. "Dat je na dertig minuten gewisseld wordt... Ik hou er persoonlijk niet van. Maar oké, dat gebeurt, die keuze wordt gemaakt. Koeman denkt daar zelf ook over na. Maar je beseft zelf ook wel dat je van de 25 ballen er vijftien ingeleverd hebt."

Komende dinsdag krijgt Veerman mogelijk de kans om revanche te nemen, als Oranje in de achtste finales Roemenië treft. Die wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld in München.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!