Julian Carranza in Rotterdam voor Feyenoord

'Nieuwe Feyenoord-aanwinst gearriveerd in Rotterdam voor afronden transfer'

27 juni om 19:56
Laatste update: 27 juni om 20:45

Julian Carranza is in Rotterdam om zijn transfer naar Feyenoord af te ronden. Dat meldt 1908.nl, terwijl de aanvaller ook een story plaatst op zijn Instagram. 

De kans is groot dat Santiago Gimenez deze zomer bij Feyenoord vertrekt en met de komst van Carranza hopen de Rotterdammers in te spelen op die transfer. De Argentijnse spits komt hoogstwaarschijnlijk transfervrij over van Philadelphia Union, waar de spits aan de lopende band scoorde. 

Eerder maakte Fabrizio Romano al bekend dat de deal zo goed als rond is, maar Feyenoord betaalt dus geen transfersom voor de spits. De 24-jarige Argentijn heeft nog wel een contract tot de winter van 2024 bij zijn huidige club Philadelphia Union. Dit is door de andere competitieindeling gebruikelijk in de Verenigde Staten. Enkel de Major League Soccer moet als competitie nog toestemming geven voor de transfer.

Samen met Ayase Ueda zal Carranza komende seizoen gaan strijden voor een basisplaats bij een vertrek van Gimenez. De Japanner heeft al een jaar kunnen wennen bij Feyenoord, maar pas tegen het einde van het seizoen kwam hij op dreef. Gimenez geniet de nodige interesse, maar is nog altijd niet vertrokken.

Verdeeld over CA Banfield, Inter Miami en Philadelphia United maakte Carranza 57 goals in 185 wedstrijden. Ook gaf de Argentijnse spits 22 assists.  

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!