Carranza transfervrij naar Feyenoord, deal 99 procent rond

VI onthult transfervoorwaarden van nieuwe Feyenoord-spits Carranza

14 juni om 21:15
Laatste update: 14 juni om 23:48

Ook Voetbal International meldt dat Feyenoord zo goed als rond is met spits Julián Carranza. De deal zou voor 99 procent rond zijn en de Argentijn wordt transfervrij overgenomen.

Eerder maakte Fabrizio Romano al bekend dat de deal zo goed als rond is, maar Feyenoord betaalt dus geen transfersom voor Carranza. De 24-jarige spits heeft nog wel een contract tot de winter van 2024 bij zijn huidige club Philadelphia Union. Dit is door de andere competitieindeling gebruikelijk in de Verenigde Staten. De deal is dus zo goed als rond, enkel de Major League Soccer moet als competitie nog toestemming geven voor de overstap.

Met de komst van Carranza lijkt Feyenoord voor te sorteren op het vertrek van één van de twee spitsen. De kans dat Santiago Gimenez deze zomer vertrekt lijkt aanwezig, aangezien er al veel geïnteresseerde clubs zijn genoemd. Bij een vertrek van de Mexicaan zal Carranza met Ayase Ueda gaan strijden om een basisplek bij de Rotterdammers. Na Anis Hadj-Moussa, Gijs Smal, Chris-Kévin Nadje en Aleks Zekovic zou Carranza de vijfde Rotterdamse zomeraanwinst worden.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: