Roemeense spits Puscas waarschuwt Nederlands elftal

Waarschuwing uit Roemeense kamp: 'Nederland moet zich wat meer zorgen maken'

28 juni om 07:15
Laatste update: 28 juni om 08:51

George Puscas heeft het Nederlands elftal gewaarschuwd. De aanvaller van Genoa en international van Roemenië vindt niet dat Oranje te licht moet denken over de achtste finale, die komende dinsdagavond gespeeld wordt in München. 

Oranje leek aanvankelijk Engeland te treffen in de volgende ronde, maar het werd uiteindelijk Roemenië. Menigeen reageerde opgelucht, maar dat is volgens Puscas niet al te verstandig. "Zijn ze in Nederland opgelucht? Ik weet niet of jullie dat moeten zijn", reageert de 28-jarige spits van Roemenië, opgetekend door de NOS.  

"We hebben een taaie ploeg, denk ik. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn", vervolgt Puscas, doelend op de 3-0 zege op Oekraïne en het 1-1 gelijkspel tegen Slowakije, waarmee het de groepswinst behaalde. "Tegen Slowakije speelden we goed, stonden compact. We hebben gewoon een sterke ploeg. Ik denk dat Nederland zich wat meer zorgen moet maken. Wij respecteren in elk geval elke tegenstander op het EK, maar gaan met iedereen de strijd aan."

Wat er ook gebeurt komende dinsdag, de Roemenen zullen hun huiswerk doen. We zullen in elk geval goed voorbereid zijn en goed naar de trainer luisteren. Wees er zeker van dat we er zullen staan. Er is tot dinsdag genoeg tijd om alle spelers goed uit te laten rusten en er fysiek en mentaal klaar voor te zijn tegen Nederland."

Van Dijk
De 28-jarige Puscas zal mogelijk duels uit moeten gaan vechten met Virgil van Dijk, van wie hij onder de indruk is. "Virgil van Dijk is een van de beste verdedigers ter wereld, een strijder. Maar dit is niet het moment om spelers van de tegenstander individueel te gaan beoordelen, we spelen tegen een heel team. De focus moet zijn hoe we Nederland kunnen verslaan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!