Ruud Hesp van Heerenveen naar Besiktas

'Wrijving' tussen Noppert en Hesp passé: keeperstrainer met Van Bronckhorst mee

28 juni om 09:23
Laatste update: 28 juni om 09:34

Ruud Hesp vertrekt bij sc Heerenveen. De Friese club heeft donderdagavond bekendgemaakt dat de 58-jarige keeperstrainer, die geen goede relatie met Andries Noppert zou hebben, de overstap maakt naar het Turkse Besiktas, daar waar Giovanni van Bronckhorst sinds kort aan het roer staat. 

Hesp werd in de zomer van 2021 aangetrokken door Heerenveen. Daarvoor was hij werkzaam bij PSV en het Nederlands elftal. Nu gaat Hesp, die zelf keepte voor onder meer Fortuna Sittard en FC Barcelona, aan zijn eerste buitenlandse klus beginnen. Hij voegt zich bij de staf van Besiktas, waar naast Van Bronckhorst ook oud-NAC Breda-trainer Jean-Paul van Gastel deel van uitmaakt. 

Hesp zou de afgelopen seizoenen een moeizame relatie met Noppert hebben gehad. De Leeuwarder Courant schreef daar eind vorig jaar over. De boomlange Oranje-international verweet zijn keeperstrainer een gebrek aan 'duidelijkheid en vertrouwen', zo is te lezen. Overigens was Noppert niet de enige Heerenveen-doelman die de afgelopen jaren met dergelijke kritiekpunten kampte. 

Heerenveen bedankt Hesp via de clubsite voor bewezen diensten. "Ruud heeft bij ons aangegeven de stap naar Besiktas te willen maken", aldus algemeen directeur Ferry de Haan. "We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar we gunnen hem deze prachtige uitdaging. We wensen Ruud heel veel succes in Turkije."