Heerenveen haalt beste dribbelaar van Noorse competitie naar Friesland

Heerenveen haalt beste dribbelaar van Noorse competitie naar Friesland

27 juni om 16:15
Laatste update: 27 juni om 16:21

Robin van Persie kan aankomend seizoen bij sc Heerenveen beschikken over de diensten van Danilo Al-Saed. De vleugelaanvaller, die enkele interlands speelde voor Irak, komt over van het Noorse Sandefjord. 

"We hebben vaker gezegd dat bij sc Heerenveen artiesten op de vleugels horen", laat algemeen directeur Ferry de Haan weten op de clubkanalen van Heerenveen. "Wij denken dat Danilo, die op beide flanken uit de voeten kan, goed in dit profiel past."

De 25-jarige Al-Saed debuteerde in zijn geboorteland Zweden in als prof, bij Sandvikens IF. Daarna volgde een stap naar Noorwegen. In de afgelopen jaargang speelde hij 29 wedstrijden voor Sandefjord, waarin hij elf keer scoorde en twee assists gaf. 

"Hij kan tegenstanders passeren met zijn dribbels, maar ook zijn snelheid is een wapen. Daarnaast heeft hij in Noorwegen bewezen dat hij een doelpunt kan maken. We zijn daarom blij dat we hem aan onze selectie kunnen toevoegen", aldus De Haan. 

Volgens cijfers van databureau Opta is Al-Saed de meest succesvolle dribbelaar uit de Noorse competitie. In het afgelopen seizoen voltooide hij 87 dribbels, meer dan alle andere spelers op het hoogste niveau van Noorwegen.