Vink pleit voor basisplaats Brobbey tegen Roemenië

Vink pleit voor vleugje Ajax in Oranje: 'Zou ik tegen Roemenië echt wel durven'

28 juni om 09:55
Laatste update: 28 juni om 10:00

Marciano Vink vindt dat Ronald Koeman serieus moet overwegen om Brian Brobbey een kans te geven tegen Roemenië. De ESPN-analist legt zijn strijdplan bij het programma EK praat haarfijn uit. 

Oranje speelt zoals bekend komende dinsdag tegen Roemenië in de achtste finales van dit EK. Hoewel de ploeg van bondscoach Edward Iordanescu Groep E afsloot als groepswinnaar, gelooft Vink er heilig in dat Oranje in staat moet zijn om de zwaktes van Roemenië bloot te leggen. Daar moet Brobbey een rol in gaan spelen. 

"Weet je wat België gewoon heel goed deed?", begint Vink, doelend op de 2-0 zege van de Rode Duivels op 22 juni. "De Roemenen willen aan de zijkanten een overtal creëren. Als de buitenspeler van de aanvallende partij de bal heeft, dan gaat de centrale verdediger direct in de rug van de rechtsback staan. Wat je dan krijgt is dat de spits in een één-tegen-één-situatie komt te staan. Lukaku kreeg drie hele grote kansen door met zijn lichaam weg te draaien. Wie kan dat bij ons ook heel goed?", vraagt Vink zich hardop af, doelend op Ajax-spits Brobbey. 

Vink verwacht tegen Roemenië meer vrijheid in de as van het veld, en legt uit hoe hij het zou invullen. "Als je daar Brobbey en Depay laat samenspelen, of in ieder geval iemand opstelt die daar het gevecht met de centrale verdediger aangaat, dan kan je er best wel profijt van hebben. Ze zijn ook niet zo heel snel", aldus de oud-speler van PSV en Ajax, die aangeeft dat hij 'dat echt wel zou durven' tegen de Roemenen. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!