Vitesse ontbindt contracten Boutrah en Arcus

Geplaagd Vitesse laat twee spelers gaan ondanks doorlopend contract

28 juni om 10:25

Vitesse heeft afscheid genomen van Amine Boutrah en Carlens Arcus. De doorlopende contracten van de Franse buitenspeler en de rechtsback uit Haïti zijn ontbonden, maken de Arnhemmers bekend. Beiden hebben al een nieuwe club gevonden.

Boutrah speelde in totaal 33 wedstrijden voor Vitesse en kwam daarin tot vier doelpunten en drie assists. Hij kwam afgelopen zomer transfervrij over van US Concarneau. Lang hoeft de vleugelspeler dus niet te wachten op een nieuwe uitdaging. Hij maakt de overstap naar de club waar hij zijn professionele carrière begon, SC Bastia. Die ploeg komt uit in de Ligue 2.

Ook Arcus gaat in Frankrijk aan de slag. Hij tekent bij Angers SCO, dat het voorbije seizoen promoveerde naar de Ligue 1. De Haïtiaan speelde twee seizoenen voor de Gelderse club. In die periode kwam hij tot 62 optredens, waarin hij één keer scoorde. 

Vitesse moet door de financiële problemen en de degradatie uit de Eredivisie het mes in de selectie zetten. De Arnhemmers hopen spoedig duidelijkheid te krijgen over het voortbestaan.