'Mikautadze bereikt akkoord met Monaco over transfer'

'Mikautadze bereikt persoonlijk akkoord, FC Metz ontvangt eerste bod'

28 juni om 10:36

Georges Mikautadze heeft een persoonlijk akkoord bereikt met AS Monaco over een transfer. De Monegasken geven gas voor de bij Ajax geflopte aanvaller en willen de deal nog voor het einde van het EK afronden, meldt Fabrizio Romano.

Momenteel is Mikautadze met Georgië actief op het EK en dat legt hem geen windeieren. De spits scoorde al drie keer voor zijn land en is de topscorer van het eindtoernooi in Duitsland. Mede door die prestaties kan de aanvaller rekenen op interesse uit de top van de Ligue 1. AS Monaco aast al langer op de diensten van Mikautadze en trapt nu het gaspedaal in om de concurrentie voor te blijven.

De Monegasken hebben inmiddels ook een bod neergelegd bij FC Metz, om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen over de transfersom. De uit de Ligue 1 gedegradeerde club lijkt zo voor het tweede jaar op rij flink aan de 23-jarige Georgiër te gaan verdienen. Vorige zomer werd hij voor ruim zestien miljoen verkocht aan Ajax, om hem een halfjaar later weer te huren met een optie tot koop van dertien miljoen.