Kraay prijst Wieffer aan bij Brighton

Kraay tipt Brighton: 'In balbezit zo veilig als de Bank van Engeland'

28 juni om 11:43
Laatste update: 28 juni om 12:35

Mats Wieffer is aan de bal zo veilig als de Bank van Engeland. Dat betoogt Hans Kraay in gesprek met de lokale krant The Argus, dat bij de ESPN-verslaggever aanklopt vanwege de interesse van Brighton & Hove Albion in de Feyenoord-controleur.

Brighton maakt serieus werk van een transfer van Wieffer, die naar verluidt zo'n 35 miljoen euro moet kosten. Kraay is van mening dat de 24-jarige middenvelder uitstekend bij de Premier League-club zou passen. "Hij is een heel technische, controlerende middenvelder. Hij verliest nooit de bal en zijn eerste aanname is fantastisch", zegt Kraay, zelf oud-speler van The Seagulls, tegen The Argus.

"Hij was net voor het EK geblesseerd, anders had hij daar nu gespeeld", benadrukt Kraay over de negenvoudig international van Oranje. "Hij is de speler naar wie de centrale verdedigers het eerst kijken als ze de bal hebben. Als je hem de bal geeft, dan weet je dat je weer twintig meter kan opschuiven, want hij verliest hem niet. In balbezit is hij zo veilig als de Bank van Engeland."

Volgens The Argus zoekt Brighton naar een stukje defensieve stabiliteit op het middenveld. Dat schort eraan sinds het vertrek van Moisés Caicedo naar Chelsea. Ook Atlético Madrid en AC Milan zouden nog interesse hebben in de Feyenoord-speler.