Russen verwachten terugkeer Promes, Spartak ontkent

Spartak ontkent snelle terugkeer Promes naar Rusland: 'Contact met Quincy'

28 juni om 12:20

Quincy Promes kan spoedig terugkeren naar Rusland, zo claimden media in het Oost-Europese land deze week. Spartak Moskou-directeur Oleg Malyshev spreekt tegen dat er al uitsluitsel is over de vijftigvoudig Oranje-international.

Promes werd in februari opgepakt in Dubai na een verkeersongeval. De 32-jarige aanvaller verbleef enige tijd in een cellencomplex, maar is nu op borgtocht vrij. Hij traint voor zichzelf, in afwachting van een oplossing. Nederland heeft om uitlevering van Promes gevraagd, omdat hij hier een celstraf moet uitzitten. Desondanks beweerden Russische media dat Promes spoedig groen licht zou krijgen om naar Rusland te vertrekken. Volgens Malyshev is dat voorbarig.

"Helaas kan ik je niet iets fundamenteels nieuws vertellen. Promes is op borgtocht vrijgelaten, traint individueel in de sportschool en op het veld en wacht op een rechterlijke uitspraak over uitlevering aan Nederland. Aangezien er geen oplossing is, kunnen we er niet over speculeren", zegt de algemeen directeur van Spartak tegen Sports. De Moskovieten houden nauw contact met Promes. "We hebben contact met Quincy en zijn advocaten", klinkt het.

Promes heeft een aflopend contract, maar de Russische topclub lijkt hem een nieuwe verbintenis voor te willen schotelen als hij terugkeert. "Het is voorlopig koffiedik kijken. Laten we het stap voor stap bekijken. Als Quincy wordt vrijgelaten naar Rusland, zullen we zien wat er daarna zal gebeuren."

De oud-speler van onder meer Ajax is in Nederland veroordeeld voor cocaïnehandel en het neersteken van zijn neef op een familiefeest. In totaal gaat het om 7,5 jaar gevangenisstraf.