Ünüvar wil bij Ajax profiteren van huurperiodes

Ünüvar heeft Farioli meegemaakt in Turkije: 'Dat viel zelfs bij ons toen op'

28 juni om 19:00

Naci Ünüvar hoopt komend seizoen te profiteren van de huurperiodes die hij de afgelopen seizoenen heeft afgewerkt. De jongeling werd de voorbije seizoenen verhuurd aan Trabzonspor en FC Twente. In Turkije kwam hij tegenover de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli te staan.

In gesprek met Ajax TV gaat Ünüvar in op het afgelopen seizoen bij FC Twente. "Het was apart, maar ook weer niet. Ik heb me vorig jaar niet eens bij Ajax gemeld", vertelt de creatieveling. "Ik was al vanaf dag één bij FC Twente. Het jaar daarvoor was ik laat weg, dus het was raar om niet terug te komen naar Ajax, maar ik was ook direct gesetteld in Enschede."

Desgevraagd vertelt Ünüvar over zijn grootste leerpunten tijdens zijn verhuurperiode in Enschede. "Ik heb geleerd met tegenslagen om te gaan", aldus het talent, die bij FC Twente te maken kreeg met blessureleed. "Het was pittig, mentaal had ik het zwaar, maar ik ben er sterk uitgekomen."

Inmiddels is Ünüvar teruggekeerd bij Ajax en hij sprak al kort met nieuwbakken Ajax-trainer Farioli. Als speler van Trabzonspor en trainer van Alanyaspor stond het tweetal al een keer tegenover elkaar. "Als ik wedstrijden van zijn club keek, zat er heel veel voetbal in", herinnert Ünüvar zich. "Hij wil onder druk kunnen opbouwen. Dat viel zelfs bij ons toen op. Ik ben wel een speler die ook van voetballen houdt, dus dat komt wel overeen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!