Duitse scheidsrechter aangesteld voor duel tussen Roemenië en Nederland

UEFA maakt scheidsrechters bekend: Nederland krijgt te maken met kaartentrekker

28 juni om 19:19

Felix Zwayer is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen Roemenië en Nederland in de achtste finale van het EK. Voor de Duitse leidsman is het zijn tweede wedstrijd van het toernooi.

Eerder dit EK was Zwayer de leidsman bij de wedstrijd tussen Turkije en Portugal (0-3). In de eerste helft van dat duel gaf de Duitser vijf gele kaarten. Bij het Nederlands elftal zullen Joey Veerman en Jerdy Schouten op moeten passen, want zij staan op scherp. Bij Roemenië zijn Andrei Burca, George Puscas, Marius Marin en Razvan Marin bij een gele kaart geschorst voor de volgende ronde.

Zwayer was in het verleden twee keer eerder de scheidsrechter bij een duel van Oranje. Tweemaal was het bij een thuiswedstrijd tegen Frankrijk. Zowel in 2016 (2-3) als in 2023 (1-2) ging het Nederlands elftal onderuit tegen de Fransen. In 2023 floot Zwayer de finale van de Nations League tussen Kroatië en Spanje.

Het duel tussen Nederland en Roemenië begint dinsdagavond om 18.00 uur in de Allianz Arena in München. De winnaar speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Turkije en Oostenrijk.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!