Vriends gaat vertrekken bij Sparta Rotterdam

Vriends trekt deur bij Sparta achter zich dicht: 'Dat is zijn goed recht'

28 juni om 19:40

Bart Vriends gaat vertrekken bij Sparta Rotterdam, zo heeft trainer Jeroen Rijsdijk bevestigd. Naast de routinier lijken ook Tobias Lauritsen en Nick Olij op weg naar de uitgang.

"Het is nog niet definitief waar hij heen gaat, maar dat hij al jarenlang een wens heeft om zijn carrière elders af te sluiten, is zijn goed recht", vertelt Rijsdijk in gesprek met ESPN over Vriends. "Bart is een waardige aanvoerder geweest afgelopen jaar. Iedereen die hem kent, weet dat hij zo'n stap wilde maken. Voor hem is het mooi, voor ons iets minder."

Ook Lauritsen lijkt de deur achter zich dicht te trekken bij Sparta. Hij hoopt op een uitdaging in de Spaanse zon. "Dat is mijn droom. Het niveau daar is goed en twee Noorse spitsen doen het goed daar, dus ik denk dat het bij mij ook past", aldus de Noor. Daarnaast denkt Olij al langer aan een nieuwe uitdaging. "We zijn er druk mee bezig en ik verwacht dat er richting het einde van het EK meer los gaat barsten."

Zo zou onder meer AZ lonken naar de diensten van Olij. "Tuurlijk is dat een mooie club en ik heb daar al zes jaar mogen spelen", reageert de goalie. "Maar hoe zich dat verder zal ontwikkelen, weet ik niet. Ik ben op dit moment bij Sparta en ik vind het nog niet passend om hierover na te denken."

Desgevraagd gaat Rijsdijk kort in op de vermeende interesse in Kevin Strootman. "Dat kan ik niet honderd procent beamen", vertelt de Sparta-trainer. "Ik heb geen contact gehad met Strootman, maar ik denk niet dat hij komt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!