SC Heerenveen wil Önal overnemen van De Graafschap

'Heerenveen wil KKD-smaakmaker aantrekken, concurrentie uit binnen- en buitenland'

28 juni om 19:57

SC Heerenveen hoopt zich te versterken met Basar Önal, zo meldt Voetbal International. Er lopen gesprekken met De Graafschap over een mogelijke transfer van de aanvaller.

De Graafschap heeft al een eerste bod uit Friesland afgewezen, maar Heerenveen geeft de hoop nog niet op. De onderhandelingen zijn nog altijd in volle gang. 'Heerenveen gooit niet direct de handdoek in de ring en hoopt er alsnog met De Graafschap uit te kunnen komen', zo valt er te lezen.

In januari waren Galatasaray en Besiktas concreet in de markt voor de diensten van Önal. Ook nu zijn er de clubs uit binnen- en buitenland geïnteresseerd in de dribbelaar en dus is een transfer naar Heerenveen geen uitgemaakte zaak. Önal staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij De Graafschap.

De negentienjarige Önal speelde al 83 duels in het eerste elftal van De Graafschap, waar hij ook de jeugdleiding doorliep. In het afgelopen seizoen speelde de aanvaller 32 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en hierin was hij goed voor negen doelpunten en zes assists.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!