Tahamata ziet Ajax-terugkeer zitten

Vertrokken Ajax-clubman duidelijk: 'Als club mij wil, dan ben ik er'

28 juni om 21:18

Simon Tahamata zou dolgraag terugkeren bij Ajax. De 68-jarige techniektrainer vindt wel dat de Amsterdammers het initiatief moeten nemen, nadat de club dit voorjaar afscheid van hem besloot te nemen.

Mede door de nieuwe beleidsbepalers waait inmiddels weer een nieuwe wind bij Ajax. "Ik geloof dat Alex Kroes al heeft aangegeven dat ik terug moest komen", reageert Tahamta in gesprek met De Telegraaf. "Ik wacht wel af, het moet wel van hen komen."

De oud-speler maakt er desondanks geen geheim van dat als Ajax zich voor hem meldt, hij serieus zal nadenken over een terugkeer binnen de jeugdopleiding. "Ik ben een kind van de club. Ik kan nu een beetje zeikerig overkomen, maar als de club mij terug wil hebben, dan ben ik er ook."

In februari kwam nog naar buiten dat Ajax afscheid zou nemen van Tahamata. Hij vertrok vervolgens naar Berlijn, waar hij op een voetbalacademie werkt. "Als je een academie hebt en je kunt spelers beter maken, dan ben ik daar echt blij mee", vertelt Tahamata. "We hebben genoeg jongens die nu in het Nederlands elftal zitten en die ik getraind heb. Dat is toch mooi? We hebben Bergwijn, Brobbey, Blind. Ik zal er nog een paar vergeten. Frenkie de Jong was er ook bij. Het is leuk dat ze het zo ver hebben geschopt."