'Wolves haalt Strand Larsen, oude bekende van Groningen'

'Wolves telt dertig miljoen euro neer en verwelkomt oude bekende van Groningen'

28 juni om 22:34

Jørgen Strand Larsen is volgend seizoen in de Premier League te bewonderen. De voormalig aanvalsleider van FC Groningen gaat Celta de Vigo verruilen voor Wolverhampton Wanderers, dat dertig miljoen euro neertelt.

Dat meldt Fabrizio Romano. Woensdag werd nog duidelijk dat Bologna inzette op de komst van Strand Larsen, om de sterk aan AC Milan gelinkte Joshua Zirkzee op te volgen. De transfer van de Noorse spits naar Wolves is nu echter helemaal in kannen en kruiken, zo klinkt het. De nummer veertien van het afgelopen Premier League-seizoen betaalt een som van in totaal dertig miljoen euro.

In Engeland gaat Strand Larsen een langdurig contract ondertekenen. Nu wacht alleen nog een medische keuring op de 24-jarige spits. Als die achter de rug is, zal hij gaan tekenen bij Wolves. Naar verwachting gaat dat volgende week gebeuren.

Tussen 2020 en 2022 was Strand Larsen nog de spits van FC Groningen. De Trots van het Noorden pikte de veertienvoudig international voor ruim één miljoen euro op bij Sarpsborg, waarna hij twee jaar later voor ruim twaalf miljoen euro verkocht werd aan Celta de Vigo. Daarmee werd hij de duurste uitgaande transfer ooit van de club. Afgelopen seizoen was Strand Larsen goed voor dertien goals in de Spaanse competitie.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!