Ontketende Vinícius neemt Brazilië bij de hand

Ontketende Vinícius neemt Brazilië bij de hand op Copa América

29 juni om 06:57

Aan de hand van een ontketende Vinícius Júnior heeft Brazilië zich gerevancheerd voor zijn valse start op de Copa América. De Goddelijke Kanaries waren vrijdag met 4-1 te sterk voor Paraguay. Met twee goals was Vinícius de grote ster.

Brazilië begon het toernooi met een doelpuntloze remise tegen Costa Rica en had in Las Vegas wat recht te zetten. Vinícius was vanaf het eerste fluitsignaal een constante plaag voor zijn tegenstanders. Na enkele gevaarlijke momenten herstelde Paraguay zich echter enigszins en was de wedstrijd meer in evenwicht. Lucas Paquetá kreeg de kans om de score te openen na een halfuur, maar hij schoot zijn strafschop naast.

Niet veel later sloeg Vinícius alsnog toe. De Real Madrid-aanvaller zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug en rondde beheerst af. De Brazilianen roken bloed en namen kort voor rust afstand. Savio scoorde in de rebound na een poging van Rodrygo en Vinícius was er als de kippen bij om matig verdedigen af te straffen: 3-0.

In de tweede helft deed Omar Alderete al snel iets terug met een schitterende uithaal, maar Alisson Becker voorkwam met een knappe redding de aansluitingstreffer van de Paraguayaanse uitblinker Ensico. Na een uur gooide Brazilië het duel definitief in het slot. Paquetá kreeg een herkansing vanaf de stip vanwege hands en ditmaal trof hij wel doel. In de slotfase kreeg Cubas nog een rode kaart voor een trappende beweging op Douglas Luiz.

Vinícius ging nog op de bon vanwege kritiek op de arbitrage, maar het mocht de vreugde niet drukken. De ongrijpbare dribbelaar speelde misschien wel zijn beste wedstrijd voor de Seleção, die zo goed als zeker is van de kwartfinale.